چای در فرهنگهای مختلف
آیا میدانستید نوشیدن چای سنتی است که به پنج هزار سال قبل در چین باستان برمیگردد و از آن زمان تا کنون چای در سراسر جهان گسترش یافته و هر فرهنگ با روش نوشیدن منحصر به خودش آن را تغییر داده است؟
در ادامه نگاهی می کنیم به روش های مختلفی که در برخی فرهنگ ها چای سرو می شود.
چین
در چین چای نقش مهمی در فرهنگ این کشور ایفا میکند و یکی از محبوبترین روشهای تهیه چای در این کشور کونگ فوچیا نام دارد. در این روش شما باید از برگ های چای و یک سرور در یک ست چای چینی مناسب استفاده کنید.
تایوان
در سال های اخیر چای حباب دار در سراسر جهان شناخته شده است اما در اصل این چای از تایوان آمده است و در دهه 1980 اختراع شد و از ترکیبی از میوه، شیرو چای تهیه می شود. این چای را که تاپیوکا نامیده می شود، معمولاًدر یک لیوان شفاف با نی سرو میکنند.
بریتانیا
علاقه ی فراوان بریتانیایی ها به چای یکی از چیزهایی است که مردم این کشور به آن شهرت دارند. محبوبترین چای در بریتانیا، چای صبحانه کلاسیک انگلیسی است، ترکیبی از چای سیاه که با شیر و گاهی اوقات شکر سرو میشود.
چای صبحانه انگلیسی به طور سنتی در صبح سرو می شود و تقریباً 100 میلیون فنجان چای در هر روز در بریتانیا مصرف می شود . سنت چای بعد از ظهر بریتانیایی ها هم بسیار معروف است که شامل نوشیدن چای با ساندویچ ها و شیرینی ها به عنوان میان وعده بین ساعت 3 تا 5 بعد از ظهر می شود.
ژاپن
چای ماچا در ژاپن بسیار پرطرفدار است، برای درست کردن این چای به جای دم کردن برگ های خشک شده چای با آب، چای سبز در آب جوش هم زده می شود؛ به این معنی که شما واقعاً برگهای چای را میخورید! ماچا طعمی بسیار قوی دارد و جایگاه ویژهای در فرهنگ ژاپنی دارد و معمولاً با شیرینی معروف به واگاشی سرو میشود.
ترکیه
سرو کردن چای بخش کلیدی فرهنگ و مهمان نوازی در کشور ترکیه است و معمولاً در دو قوری روی هم تهیه میشود و در استکان کمر باریک سرو میشود. مراقب باشید و حتما آن را از لبه بگیرید تا انگشتانتان نسوزد؛ شیر هرگز در کنار چای سرو نمی شود.